Автор Тема: Коронарографія як лікувати?  (Прочитано 155 раз)

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Коронарографія як лікувати?
« : Октябрь 24, 2024, 03:13:07 pm »
Привіт! Лікар направив мене на КТ органів грудної клітини, і я хотів би зрозуміти, як все відбувається. Чи потрібно спеціально готуватися до цього дослідження? Можливо, хтось уже проходив це, і може розповісти, чи є якісь обмеження або ризики, пов’язані з опроміненням? Цікавить будь-яка інформація про процедуру і можливі наслідки.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Коронарографія як лікувати?
« Ответ #1 : Октябрь 24, 2024, 03:15:10 pm »
Робив КТ органів грудної клітки минулого року. Спеціальної підготовки не потрібно, просто повідом лікаря, якщо у тебе є алергія на контрастні речовини. Процедура швидка і безболісна, просто лежиш нерухомо.

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Октябрь 24, 2024, 03:15:32 pm »
КТ робиться швидко, мені теж не довелося особливо готуватися. Головне — пити більше води після процедури, щоб вивести контраст. Щодо опромінення — доза не велика, тож ризики мінімальні, якщо це не регулярне дослідження.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Октябрь 24, 2024, 03:18:52 pm »
КТ робиться швидко, мені теж не довелося особливо готуватися. Головне — пити більше води після процедури, щоб вивести контраст. Щодо опромінення — доза не велика, тож ризики мінімальні, якщо це не регулярне дослідження.
Минулого року лікар порадив зробити КТ органів грудної клітини, бо були проблеми з диханням. Як завжди, спочатку шукав інформацію в інтернеті, і більшість сайтів лише заплутувала. Тоді я натрапив на Добробут https://dobrobut.com/ua/services/c-kt-organov-grudnoj-kletki-i-sredostenia і був приємно здивований.
Там все по пунктах: що таке КТ, чим відрізняється від рентгену, як підготуватися і які можливі ризики. Виявилося, що все не так страшно, як я думав. Запис на прийом зробив одразу через сайт — швидко і без мороки. Коли пройшов обстеження, результати отримав вже за кілька годин. Раджу цей сайт, якщо не хочете витрачати час на пошуки корисної інформації.