Автор Тема: Яку лежанку вибрати для кота, щоб він нарешті там спав?  (Прочитано 408 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Люди, хто має досвід — порадьте! Купила вже третю лежанку для нашого Барсика, і жодна йому не підходить. Або ігнорує, або нюхає й іде далі. А спить усе одно десь під батареєю чи на моєму светрі, який на стільці залишаю. Мені не шкода, але хочеться, щоб у кота було своє місце, зручне, тепле, де він міг би сховатись. Я вже не знаю, на що звертати увагу: форма, тканина, бортики, запах? Може, є якісь моделі, які реально подобаються більшості котів?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Ооо, знайомо до болю! У мене та сама історія була з котом Маркізом. Купив м’яку круглу лежанку — нуль реакції. Потім брав з високими бортами — ні, не зайшло. Лежить, як твій, або на кухонному рушнику, або в ящику з білизною. Мені здається, що їм треба відчуття захищеності, і щоб пахло «рідним», тобто тобою. Я навіть брав стару футболку і клав у лежанку — от тоді він вперше полежав у ній більше 10 хвилин. Але, чесно кажучи, знайшов лише одну лежанку, яка йому реально сподобалась.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Серйозно? А яка саме? Бо я вже заплуталась, і в магазинах мені тільки впарюють, аби продати. Вони всі гарні, але ж коту не поясниш, що це дорога річ. Я навіть грілку пробувала покласти, бо думала — може, йому холодно. Але ні, знову повернувся на мою ковдру. Хоч бери й віддай ту лежанку собаці сусідки. Може, все ж таки є якась «перевірена котом» модель?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Та є! Я довго шукав, і врешті натрапив на зоомагазин SuperPets, де продаються класні спальни для котів https://superpets.co.ua/spalni-mistsia-dlia-kotiv/ Я вибрав середню модель з м’яким внутрішнім хутром і високими стінками. Там є різні форми: і домік, і подушкові, і з тунелем — я взяв щось типу гнізда. І от диво — Маркіз сам заліз у неї! Спочатку обнюхав, полежав трохи, а на третій день уже постійно в ній спав. Там ще фішка в тому, що матеріал не затримує запахи, але водночас добре тримає тепло. І ціна, до речі, не кусалась, як я боявся. Дуже раджу — не витрачай гроші на випадкові покупки, краще одразу взяти в перевіреному місці.

Оффлайн Kimmi

• Озеленитель
  • **
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Ну, якщо кіт не захоче спати на ліжаку, навряд чи його може змусити якась сила :)

У мого кота аж два ліжака https://rozetka.com.ua/ua/spalnye-mesta-i-perenoski/c4116431/ , купили самі різні, спеціально, щоб в нього був вибір. А він спить тільки з дитиною, на її подушці. Нормальний взагалі? :)))