Автор Тема: Маю потребу виготовити фотокераміку  (Прочитано 158 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Маю потребу виготовити фотокераміку чи, як мені вже радили, фото в склі на пам’ятник для брата, що загинув рік тому. Хочу обрати варіант, який прослужить не кілька сезонів, а десятиліття, не втрачаючи чіткості, кольору й форми. Оскільки надгробок буде встановлений на відкритому місці — важливо, щоб матеріал не тріскав від морозу, не тьмянів на сонці та був стійким до дощу, снігу й перепаду температур. Чув, що скло в цьому плані надійніше за кераміку, але не маю досвіду з такими виробами. Хто вже робив подібне — порадьте, будь ласка, як краще обрати тип скла, розмір і на що звертати увагу під час замовлення?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Маю потребу виготовити фотокераміку
« Ответ #1 : Июль 17, 2025, 09:29:18 pm »
Я стикалась із таким нещодавно — замовляли фото в склі для чоловіка. У мене теж були сумніви, але майстер пояснив, що спеціальне термостійке скло дуже міцне, не боїться спеки чи морозів, а сучасні фарби не вигоряють навіть через 10 років. Головне — обрати гарне фото, бажано з чітким освітленням і без розмитих ділянок. Нашу фотографію ще й трохи підретушували — прибрали фон, освітили обличчя, і вийшло надзвичайно красиво. Це не просто зображення, це ніби він дивиться з тиші — дуже ніжно й гідно. Але я раджу не гнатися за дешевизною — нам пропонували й за 300 грн, і за 900. Взяли в перевіреному місці, бо пам’ять — це не той випадок, де варто економити.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Июль 17, 2025, 09:29:30 pm »
Дуже корисна інформація, приємно чути реальний досвід. Зрозуміло, що якість фото і ретуш мають значення. Я так само вважаю, що краще один раз зробити гідно, ніж переробляти щороку. Як би дізнатись, де саме ви замовляли? Чи можете порекомендувати перевірений сайт або майстерню?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Июль 17, 2025, 09:30:17 pm »
Можу вам порадити сайт, де ми замовляли — фото на памʼятник. Там справжні професіонали, які спеціалізуються саме на фото в склі на пам’ятники https://foto-na-pamjatnyk.com.ua/store/category/foto-v-skli-na-pamiatnyk.html Великий вибір форм і розмірів, є можливість замовити макет, який вам покажуть перед друком — це дуже зручно, можна погодити кожну деталь. Вони роблять фото на загартованому склі з італійськими фарбами, які не вигоряють і не розмиваються. Кріплення також надійні, не бояться морозу. Мені особливо сподобалося, як акуратно й з повагою вони підходять до кожного замовлення — від оформлення заявки до доставки. Ціни не найнижчі, але цілком виправдані якістю. Наше фото на пам’ятнику вже другу весну на сонці — і виглядає так само, як у день, коли отримали. Рекомендую щиро.