Автор Тема: Хто пробував шоколад без цукру — чи є різниця на смак?  (Прочитано 334 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Останнім часом намагаюся обмежувати солодке, але повністю відмовитись від шоколаду — не виходить. Бачила, що зараз продають багато варіантів без цукру, але не можу зрозуміти, чи це дійсно смачно. Хочу знайти щось, щоб не відчувалося, що це “дієтична” версія, а було схоже на звичайний шоколад. Може, хтось уже пробував і може порадити конкретний бренд чи смак, який справді вартий уваги? Цікавить, чи є різниця у текстурі, бо іноді такий шоколад гірчить або має дивний післясмак.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
О, я саме такий їм! Бо сам намагаюсь тримати вагу під контролем, а без солодкого важко. Можу сказати, що шоколад без цукру реально може бути смачним, якщо вибрати якісний. Найбільше подобається темний із замінником еритритом — він не має того штучного присмаку, як деякі з підсолоджувачами. Головне — не брати найдешевший, бо тоді справді може бути гіркий або надто твердий. Я купував онлайн кілька варіантів, і навіть моя дружина, яка звикла до звичайного, сказала, що різниця мінімальна.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую, цікаво! А який саме ти б порадив для початку — молочний чи темний? Бо я не дуже люблю гіркоту, але й надто солодкий не хочу. І ще — ти казав, що замовляв онлайн. Можеш сказати, де саме? Бо в магазинах у нас вибір невеликий, а хочеться спробувати щось нормальне, не просто перший-ліпший батончик.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Я нещодавно замовляв шоколад без цукру https://maudau.com.ua/category/shokolad/osoblyvosti_272=bez-tsukru-20  і залишився дуже задоволений. Вибрав кілька плиток — молочний і темний, щоб порівняти. Темний сподобався більше: насичений, але не гіркий, має приємну текстуру, добре тане в роті. Молочний — більш м’який і ніжний, схожий на звичайний, тому для початку, мабуть, він тобі сподобається більше. Склад приємно здивував: какао-масло, какао терте, еритрит, трохи ванілі — і все, без дивних добавок. Я їм його навіть із кавою замість десерту — і відчуття, що солодке є, а цукру немає. Це реально допомагає, коли хочеться чогось до чаю, але не хочеш порушувати дієту. До речі, упаковка гарна, підходить навіть як невеликий подарунок. Загалом, якщо правильно підібрати, то шоколад без цукру не гірший за звичайний — просто треба знайти “свій” смак.