Автор Тема: Чи варто довіряти продавцю авто без перевірок?  (Прочитано 332 раз)

Онлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Доброго дня всім. Зараз підбираю авто з пробігом і щоразу стикаюся з однаковою ситуацією: продавець переконує, що машина «чиста», доглянута і без жодних нюансів. На вигляд усе ніби нормально, документи теж показують, але внутрішньо є сумніви. Розумію, що люди можуть щось не договорювати, навіть не зі злого умислу. Хочеться зрозуміти, як правильно діяти в такій ситуації: чи можна покладатися на слова власника і поверхневий огляд, чи краще одразу шукати додаткові способи перевірки ще до зустрічі.

Онлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Якщо коротко — довіряти на слово точно не варто. Я колись теж думав, що якщо людина спокійно спілкується і не тисне, значить усе чесно. Але потім вилізли моменти, про які «забули» сказати. Продавець може й не брехати напряму, просто мовчати про важливі речі. Тому зараз я завжди за те, щоб мати факти, а не враження. Бо навіть акуратний зовнішній вигляд авто не означає, що з ним усе гаразд по історії.

Онлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую за чесну відповідь, якраз цього і боюся. Підкажи, будь ласка, як ти дієш на практиці: спочатку збираєш інформацію самостійно, а вже потім спілкуєшся з продавцем, чи навпаки? І чи були випадки, коли попередня перевірка реально змінювала твоє рішення щодо покупки, навіть якщо авто зовні виглядало добре?

Онлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
У мене правило просте: спочатку факти, потім емоції. Перед дзвінком продавцю я завжди перевіряю машину через VIN Сheck   . За він-кодом можна побачити багато важливої інформації: історію реєстрацій, кількість власників, участь у ДТП, страхові випадки, а також дані про пробіг з різних баз. Часто там же видно, чи було авто в розшуку, під арештом або з іншими обмеженнями. Іноді одна така перевірка повністю відбиває бажання їхати на огляд, бо спливають речі, про які в оголошенні мовчать. Якщо ж історія виглядає логічною і без дивних розбіжностей, тоді вже можна спокійно домовлятися про зустріч і СТО. Це реально економить час і нерви.