Автор Тема: Потрібні деталі на навіску МТЗ  (Прочитано 749 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Потрібні деталі на навіску МТЗ
« : Январь 21, 2026, 10:21:19 am »
Всім привіт, зіткнувся з тим, що на моєму МТЗ почала погано тримати навіска, важкий агрегат повільно опускається сам по собі. Гідроциліндр наче сухий, мабуть проблема в розподільнику або в самому механізмі фіксації. Хочу перебрати весь вузол і замінити зношені пальці та втулки, бо з'явилися великі люфти.
Підкажіть, де зараз можна купити нормальні деталі на навіску, щоб метал був загартований, а не сирець? Хто має досвід замовлення запчастин на МТЗ, щоб вони реально підходили без обробки напилком?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Потрібні деталі на навіску МТЗ
« Ответ #1 : Январь 21, 2026, 10:46:37 am »
Навіска на МТЗ - це вічна тема, вона постійно вимагає уваги, особливо якщо працюєш з важкими плугами чи сівалками. Якщо опускається самостійно, то скоріш за все треба міняти манжети в гідроциліндрі або дивитися клапани в розподільнику.

Я зазвичай купую запчастини для тракторів МТЗ у перевірених місцях, наприклад, у тому ж Техномодулі часто бувають якісні розхідники. Там метал хоча б схожий на справжній, а не те, що зараз на кожному кроці продають під виглядом оригіналу. По втулках і пальцях дивися уважно, щоб не було великих зазорів, бо розіб'є вушка дуже швидко. Я коли міняв у себе вал навіски, то брав посилений, він набагато довше ходить під навантаженням.

Також раджу перевірити стан центрального гвинта, бо різьба там часто злизується в самий невідповідний момент. Краще один раз витратити гроші на нормальні деталі, ніж щомісяця перебирати одне й те саме. По гідравліці теж краще брати перевірені ремкомплекти, бо дешеві гумки роз'їдає маслом за два тижні.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Потрібні деталі на навіску МТЗ
« Ответ #2 : Январь 21, 2026, 10:55:26 am »
Дякую за поради, мабуть таки почну з манжет у циліндрі, бо це найпростіше і найчастіше виходить з ладу. Про посилений вал - цікава думка, треба буде глянути, чи є такі на сайті для моєї моделі. Центральний гвинт у мене наче ще живий, але запасний не завадить мати в гаражі. Головне тепер знайти час на цей ремонт з такими морозами як зараз  :)