Автор Тема: Чому Telegram займає багато місця  (Прочитано 60 раз)

Оффлайн Elza

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Чому Telegram займає багато місця
« : Апрель 24, 2025, 11:53:03 pm »
Чи може Telegram справді займати кілька гігабайтів пам’яті? У мене телефон вже не тягне — гальмує навіть при простих діях. Хоча здається, що я не зберігаю нічого зайвого. Після стандартного очищення кешу ситуація майже не змінилась. Що можна зробити, щоб Telegram не займав стільки місця? І чи варто чистити переписки чи шукати якісь особливі налаштування?

Оффлайн Zlata

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Чому Telegram займає багато місця
« Ответ #1 : Апрель 25, 2025, 12:29:07 am »
Чи може Telegram справді займати кілька гігабайтів пам’яті? У мене телефон вже не тягне — гальмує навіть при простих діях. Хоча здається, що я не зберігаю нічого зайвого. Після стандартного очищення кешу ситуація майже не змінилась. Що можна зробити, щоб Telegram не займав стільки місця? І чи варто чистити переписки чи шукати якісь особливі налаштування?

Так, Telegram може легко "роздутись" до кількох гігабайтів, особливо якщо ви активно користуєтесь каналами, групами або надсилаєте медіа, читайте https://www.foxy-it.com.ua/uk/blog/chomu-telegram-zajmaye-bagato-misczya/ Справа не тільки в кеші — навіть після очищення частина файлів (наприклад, у «Збережених повідомленнях» чи дублікати в різних чатах) залишається на пристрої. Раджу зайти в Налаштування → Дані й пам’ять → Використання пам’яті та встановити ліміт зберігання медіа (наприклад, 3 дні), обмежити автозавантаження та переглянути великі файли за чатами. Також можна відключити збереження фото в галерею, щоб уникнути дублювання. Якщо все одно важко — спробуйте перевстановити застосунок. А для тих, хто веде канал — накрутка переглядів або реакцій допоможе швидше залучити підписників, але пам’ятайте, що це лише доповнення до якісного контенту.