Автор Тема: Я проти переводити кошти  (Прочитано 33 раз)

Оффлайн HolodnieDnii

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Я проти переводити кошти
« : Декабрь 01, 2025, 09:52:17 pm »
У мене сусідка постійно зі своєї маленької пенсії переказує гроші в якусь організацію. Я колись у неї питаю, а ти взагалі знаєш хто то? Каже, ну колись побачила рекламу от і допомагаю. Мене це так обурило, хіба в наш час отак сліпо можна невідомо кому довіряти? Але ж стояти осторонь і не допомагати військовим також не можна як бути?

Оффлайн Kar4as

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Я проти переводити кошти
« Ответ #1 : Декабрь 01, 2025, 11:29:40 pm »
У мене сусідка постійно зі своєї маленької пенсії переказує гроші в якусь організацію. Я колись у неї питаю, а ти взагалі знаєш хто то? Каже, ну колись побачила рекламу от і допомагаю. Мене це так обурило, хіба в наш час отак сліпо можна невідомо кому довіряти? Але ж стояти осторонь і не допомагати військовим також не можна як бути?

Це справді ризиковано, бо шахрайських «фондів» зараз вистачає. Але й повністю відмовлятися від допомоги теж неправильно — просто треба робити це з головою.

Є дуже простий підхід: перед донатом перевіряйте організацію. Це не займає багато часу, а вбереже від помилок. До речі, є хороша стаття, де доступно пояснюють, на що дивитися, які документи має мати фонд і як зрозуміти, що він працює чесно: https://givingtuesday.ua/statti/yak-pereviryty-blagodijnyj-fond-organizacziyu/ так ви і не стоїте осторонь, і при цьому не віддаєте гроші невідомо кому. Зараз це, мабуть, найздоровіший підхід — допомагати, але робити це усвідомлено й перевірено.