Автор Тема: Краще темні кольори чи світлі?  (Прочитано 16 раз)

Оффлайн HolodnieDnii

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Краще темні кольори чи світлі?
« : Декабрь 05, 2025, 03:46:46 pm »
Друзі як ви думаєте в спальню краще обирати світлі чи темні кольори? Які меблі ви б мені порадили придбати? Хочу зробити капітальний ремонт, зараз користуємось старими і вже дуже страшними меблями, тому хочу все змінити.

Оффлайн Kar4as

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Краще темні кольори чи світлі?
« Ответ #1 : Декабрь 06, 2025, 09:15:28 pm »
Друзі як ви думаєте в спальню краще обирати світлі чи темні кольори? Які меблі ви б мені порадили придбати? Хочу зробити капітальний ремонт, зараз користуємось старими і вже дуже страшними меблями, тому хочу все змінити.

Якщо чесно — для спальні я б обрав світлі меблі, або світло‑темну комбінацію. Світлі кольори візуально розширюють простір, створюють відчуття легкості і затишку — особливо якщо кімната не дуже велика або має недостатньо природного світла. Темні меблі можуть виглядати солідно й стиль‑мрійливо, проте великі шафи чи громіздке ліжко темного кольору можуть «тиснути» в кімнаті.

Якщо б я зараз робив капітальний ремонт і міняв усе з нуля — взяв би світлі шафи чи тумби (або з фасадами молочного/світло‑сірого), а ліжко чи акценти зробив темнішими — так простір буде повітряним, а спальня отримає характер. Звертай увагу на матеріали каркасу (натуральне дерево або якісний ламінат), механізми висувних ящиків і правильні розміри, щоб не загромаджувати кімнату.

А щоб підібрати гарний гарнітур і приблизно уявити, як це буде виглядати — глянь, наприклад, тут можна побачити стильні італійські спальні: https://www.spalnia.com.ua/ua/product-category/spalni-ua/spalni-italiya-ua/ — вони дають широкий вибір кольорів і модулів, так що можна обрати оптимальний варіант під розміри твоєї кімнати та тип ремонту.