Автор Тема: Хто вже фарбував фасад сам і скільки літрів фарби реально пішло на 100 м²?  (Прочитано 101 раз)

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Хто вже фарбував фасад власноруч і може поділитися реальними цифрами, бо в теорії все виглядає красиво, а на практиці часто виходить зовсім інакше. Маю будинок приблизно зі ста квадратами фасаду, штукатурка звичайна, не нова, але й не сиплеться. Хочу зрозуміти, скільки літрів фарби реально йде, а не по таблицях, бо не хочу ні переплатити, ні зупинитися посеред роботи. Чув різні історії, хтось каже одне, хтось зовсім інше, тому цікавить саме живий досвід, з нормальними поясненнями.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Фактична витрата завжди трохи відрізняється від того, що пишуть у характеристиках, бо багато вирішує основа та підготовка. На шорсткій поверхні фарба тягнеться сильніше, на рівній виходить економніше, ще впливає спосіб нанесення, валик чи розпилювач, та навіть погода. У середньому на сто квадратів зазвичай йде більше, ніж очікують новачки, бо перший шар часто вбирається сильніше, особливо без хорошого ґрунтування. Тому краще закладати запас і не рахувати впритул, тоді робота не зупиниться в найгірший момент.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую за відповідь, тепер картина трохи прояснюється, але все одно є сумніви. Фасад у мене з дрібною фактурою, не ідеально гладкий, плюс планую фарбувати валиком, бо з розпилювачем досвіду немає. Грунт вже нанесений, але не знаю, наскільки це реально вплине на економію. Не хочеться купувати зайве, яке потім стоятиме роками, але й бігати докуповувати теж не варіант. Цікавить, чи є фарби, де витрата більш передбачувана і результат виглядає рівно без сюрпризів.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Фарби для фасадів будинків https://www.kreisel.ua/produkti/farbi-interjerni-ta-fasadni/farbi можно вибирати у виробника КРАЙЗЕЛЬ вони розраховані саме на такі умови, де важлива стабільна витрата і прогнозований результат на різних типах поверхонь. Коли фарба має правильну консистенцію та добре лягає на фактурну основу, на сто квадратних метрів зазвичай вистачає об’єму, який відповідає заявленим параметрам без неприємних несподіванок.

Матеріал рівномірно перекриває основу, не залишає плям і не потребує зайвих перефарбувань, а це якраз те, що економить і час, і гроші. Купуючи напряму у виробника та постачальника будівельних матеріалів Kreisel, отримуєш зрозумілу якість, нормальну консультацію і впевненість, що фасад виглядатиме охайно багато років, без тріщин і вигоряння кольору.