Автор Тема: Чи можна лазерну епіляцію вагітним робити?  (Прочитано 154 раз)

Оффлайн Asmus

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дівчата, всім привіт! Хочу обговорити з вами таку тему, як лазерна епіляція, я знаю, що зараз кожна друга її робить, але питання ось таке, чи можна робити під час вагітності? Читаю інформацію в інтернеті, пишуть різне, хто точно знає?

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
На сайті https://konkurent.ua/publication/138480/chi-mozhna-robiti-lazernu-epilyatsiu-vagitnim/ описують так:   
Вагітність - особливий період у житті жінки, коли хочеться почуватися доглянутою, але при цьому важливо думати про безпеку всіх б'юті-послуг. Розберемося, наскільки ця процедура безпечна, що кажуть лікарі та які альтернативи існують.   

Що таке лазерна епіляція?   
Це сучасний спосіб видалення небажаного волосся за допомогою апаратного випромінювання, яке впливає на волосяний фолікул. В результаті руйнується корінь, і волосяний ріст уповільнюється або припиняється зовсім.   
Ця косметологічна послуга стала популярною завдяки своїй ефективності, довготривалим результатам та мінімальному дискомфорту. Але при вагітності організму властиві зміни, які іноді впливають на безпеку та результативність.   

Чому вагітним хочеться зробити лазерну епіляцію?   
Під час виношування дитини через гормональну перебудову може спостерігатися посилене зростання волосся, у тому числі в несподіваних місцях – на животі, обличчі, грудях. Це викликає дискомфорт, насамперед у дівчат, які звикли до гладкої шкіри. При цьому багато методів видалення волосистості – воскова депіляція, шугаринг, використання кремів – здатні викликати біль або алергічні реакції.   

Лазерне видалення волосся здається чудовою альтернативою, але чи безпечне воно для майбутньої дитини?   
Більшість лікарів-дерматологів не рекомендують робити лазерну епіляцію під час вагітності, особливо у першому триместрі. Причини такі:   
1. Клінічні дослідження. На даний момент немає достатньої кількості наукових даних, що підтверджують повну безпеку лазера для вагітних жінок і плода. Тому фахівці вважають за краще перестрахуватися.   
2. Підвищена чутливість шкіри. Вона стає більш чутливою, особливо у місцях із тонкою дермою. Це підвищує ризик опіків, почервоніння, подразнення.   
3. Гормональні зміни. Це може вплинути на ефективність. Волоски можуть почати рости знову навіть після лазеротерапії, отже, результат буде непередбачуваним.   
4. Ризик стресу для організму. Хоча сама процедура не вважається хворобливою, для вагітної будь-який стрес – фізичний чи психологічний – небажаний.   

Які зони небажано робити під час вагітності?   
До них відносяться:   
- живіт;   
- поперек;   
- глибоке бікіні;   
- груди, область навколо сосків.   
Це пов'язано з близькістю до плода та високою чутливістю тканин.   

Коли можна зробити лазерну епіляцію?   
Якщо ви вже розпочали курс до вагітності, деякі клініки допускають його продовження у другому – третьому триместрі, за відсутності протипоказань та з дозволу гінеколога. Але навіть у разі краще уникати обробки області живота, бікіні.   

Чи є альтернатива лазерній епіляції під час вагітності?   
Якщо ви дбаєте про свою зовнішність і хочете зберегти шкірну гладкість, можна розглянути альтернативні методи:   
- Гоління - найпростіший і безболісний спосіб, хоч і короткочасний за ефектом.   
- Пінцет або тример - підходить для невеликих зон, таких як обличчя.   
- Креми-депілятори – можливі, але лише за відсутності алергії та після тесту на чутливість.   

Коли можна повернутись до епіляції після пологів?   
Після пологів краще зачекати 2-6 місяців, поки гормональний фон стабілізується. Якщо жінка годує грудьми, варто проконсультуватись із лікарем. У більшості випадків епіляцію безпечно проводити після завершення лактації або її пізній період, якщо немає протипоказань.   

Висновок   
Чи можна робити лазерну епіляцію вагітним? Однозначної заборони немає. Але через відсутність досліджень і підвищену шкірну чутливість лікарі рекомендують утриматися від процедури в період виношування, особливо на ранніх термінах.   
Найкраще рішення - проконсультуватися зі своїм гінекологом і вибрати максимально щадний спосіб догляду за шкірою. Краса важлива, але здоров'я мами та малюка – пріоритет.   

Оффлайн Asmus

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
 Я зараз у Києві, і якраз хочу знайти гарного майстра. Але стільки салонів, що просто очі розбігаються. Хочеться щось перевірене і щоб дійсно безпечно все було.

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Так, я робила — вже кілька курсів пройшла й дуже задоволена! У Києві дійсно величезний вибір салонів, але не всі однаково професійні. Я радила б спершу ознайомитися з інформацією про те, де зробити лазерну епіляцію в Києві https://sovet.kidstaff.com.ua/question-3152506  тут дійсно потрібна інформація. Я особисто обирала за принципом "не найдешевше, але з гарантією безпеки". Можу поділитися цією добіркою, вона мені дуже допомогла з вибором.

Оффлайн Asmus

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
 І ще хотіла уточнити: лазер повністю видаляє волосся? Чи потрібні якісь повторні процедури? І як він діє на різні ділянки тіла, наприклад, під пахвами і на ногах?

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
О, це класне питання! Насправді є ціла наука про те, як працює лазерне видалення волосся, які типи лазерів бувають і як вони впливають на шкіру. Я свого часу дуже заглибилась у тему — і можу сказати, що ефект дійсно є, але все залежить від твоєї гормональної системи, кольору волосся та шкіри. Є навіть окрема стаття про особливості процедури лазерного видалення волосся https://ria-m.tv/ua/news/297733/osoblivosti_protseduri_lazernogo_vidalennya_volossya.html  там і про зони, і про цикл процедур, і про те, чому іноді волосся з’являється знову. Дуже корисно почитати перед тим, як почати курс.

Оффлайн Asmus

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Чесно, я б ніколи не подумала, що воно настільки серйозно впливає на організм і що треба враховувати навіть гормональний фон!

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Так, лазерна епіляція має свої нюанси

Оффлайн Asmus

• Повелитель газона
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую вам за поради!

Оффлайн купец

• Hero Member