Автор Тема: Хто робив лазерну коагуляцію сітківки? Як потім бачення змінилося?  (Прочитано 37 раз)

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Потрібно зробити лазерну коагуляцію сітківки бо на профогляді знайшли ділянки що можуть дати розрив. Шукаю клініку у Києві де проведуть повноцінний огляд і пояснять план втручання перед процедурою. Хочеться знайти лікаря з досвідом саме в роботі з такими змінами.
« Последнее редактирование: Ноябрь 25, 2025, 01:24:54 pm от Roomka »

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Мені робили коагуляцію після травми ока і лікар одразу сказав що критично зробити точний огляд перед будь-якими діями. Раджу питати чи роблять фото периферії сітківки і чи можуть оцінити її стан по всій площині бо інколи проблеми видно лише під певним кутом.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Я проходив подібну процедуру і помітив що результат залежить від точності лазера і досвіду лікаря. Добре коли перед коагуляцією проводять тест на межі слабких зон і показують де саме будуть наносити точки закріплення. Також важливо щоб після втручання проконтролювали чи всі ділянки спаяні як потрібно.

Оффлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Я проходив подібну процедуру і помітив що результат залежить від точності лазера і досвіду лікаря. Добре коли перед коагуляцією проводять тест на межі слабких зон і показують де саме будуть наносити точки закріплення. Також важливо щоб після втручання проконтролювали чи всі ділянки спаяні як потрібно.
Коли я шукав де робити коагуляцію, зупинився на лазерній коагуляції сітківки https://uvc.in.ua/poslugi/lazerne-likuvannya-sitkivky від цієї клініки, бо там спочатку провели детальну діагностику сітківки, оглянули периферію на широкій зіниці і зробили знімки щоб оцінити глибину проблеми.
Лікар пояснив які ділянки треба зміцнити і для чого потрібні саме такі лінії коагуляції. Під час процедури використовували сучасний лазер з точним налаштуванням енергії що дозволило уникнути надмірного впливу на сусідні тканини. Після втручання одразу перевірили стан сітківки і дали рекомендації щодо навантажень та контролю. З мого досвіду краще обирати місце де проводять широкий спектр діагностичних тестів перед коагуляцією і де лікар має практику роботи з периферійними розривами та ризиками відшарування.