Автор Тема: Хто підкаже мені хороший майстер-клас з картин афірмацій у Києві?  (Прочитано 776 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Давно хочу сходити на якийсь творчий вечір або майстер-клас, де можна не просто помалювати, а ще й трохи перезавантажитись емоційно. Останнім часом часто бачу згадки про картини афірмацій, але не зовсім розумію, де в Києві справді проводять нормальні заняття для дорослих, без дивної атмосфери чи надто “езотеричного” підходу. Хотілося б щось сучасне, спокійне й комфортне, бажано щоб можна було прийти навіть без досвіду в малюванні. Цікавить саме формат, де пояснюють ідею афірмацій, допомагають підібрати кольори та створити власну картину, а не просто дають фарби й залишають сам на сам із полотном. Може хтось уже був на таких заняттях у Києві та може підказати хороші варіанти?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Зараз такі творчі формати стали дуже популярними, особливо серед дорослих, які хочуть трохи відволіктися від рутини. Наскільки знаю, картини афірмацій — це не тільки про малювання, а ще й про роботу з власним настроєм та емоційним станом. На багатьох майстер-класах учасникам допомагають сформулювати власні фрази чи сенси, які потім передаються через кольори, абстракції та композицію. Часто заняття проходять у невеликих групах, із музикою та спокійною атмосферою, тому навіть люди без художнього досвіду почуваються комфортно. У Києві зараз чимало студій проводять подібні події, але варто звертати увагу на формат заняття: десь більше акцент на арт-терапії, а десь саме на творчому процесі та створенні інтер’єрної картини. Ще добре, коли всі матеріали вже входять у вартість і готову роботу можна забрати додому одразу після заняття.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
О, тоді це саме те, що мені потрібно. Я якраз шукаю щось для себе, щоб і відпочити морально, і спробувати зробити власну картину без страху, що “не вийде”. Особливо подобається ідея з абстракцією та персональними сенсами, бо звичайні уроки малювання мене не дуже цікавлять. Хотілося б знайти місце, де нормально пояснюють процес, допомагають із композицією та не кваплять під час роботи. І ще важливо, щоб атмосфера була адекватна, без пафосу чи надмірної “психології”. Якщо хтось уже відвідував такі заняття, підкажіть, будь ласка, куди краще звернутись у Києві? Може є перевірені студії або конкретні майстер-класи, які справді залишають хороші враження?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Можу порадити звернути увагу на майстер-класи з картин афірмацій у Києві https://tvorchamozayka.com.ua/mayster-klas-kartyny-afirmatsiia-abo-abstraktsiia/ від студії “Творча Мозаїка”. У них є окремий формат занять, де поєднується створення абстрактної картини та робота з особистими сенсами й афірмаціями. Підійде навіть тим, хто ніколи не малював раніше, тому що викладачі допомагають на кожному етапі — від вибору кольорів до побудови композиції. Атмосфера, наскільки бачив по відгуках і фото, досить спокійна та невимушена, без зайвого офіціозу. Також зручно, що всі матеріали вже надаються на місці, а готову роботу можна забрати із собою після заняття. Подивитися детальніше можна на сайті студії. Там є опис формату, фото робіт і умови участі, тому можна одразу зрозуміти, чи підходить такий творчий відпочинок саме вам.