Автор Тема: Як замаскувати овочі в меню дитини та приготувати ніжні кабачкові оладки?  (Прочитано 584 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Мій син категорично відмовляється від будь-яких страв із кабачками, відразу відчуває цей специфічний присмак і волокнисту текстуру. Пробував натирати на дрібній тертці, але маса сильно пускає сік, доводиться сипати забагато борошна, через що вони стають гумовими. Які є перевірені кулінарні хитрощі, щоб зробити консистенцію максимально ніжною, однорідною та приховати овочевий запах від вередливої дитини?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
У мене донька теж кабачки не терпіла, але я почала додавати до тіста тертий твердий сир і трохи свіжого шпинату для яскравого кольору. Овочевий смак повністю зникає, а сирна нотка робить страву дуже апетитною та ніжною.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую за корисну інформацію про додавання сиру та шпинату, це дійсно може спрацювати для маскування. Підкажіть тепер конкретну рекомендацію щодо самого процесу приготування та пропорцій, куди саме мені звернутися за покупкою якісних інгредієнтів чи точним кулінарним керівництвом, щоб отримати ідеальний результат? Син дуже прискіпливий до консистенції, тому не хочеться експериментувати наосліп і знову псувати продукти.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Раджу обов'язково віджимати зайву вологу з натертих овочів після соління, щоб тісто не пливло. Продукти купуйте в будь-якому великому супермаркеті, головне беріть молоді кабачки з тонкою шкіркою. Для ідеальних пропорцій подивіться дитяче меню на кулінарному порталі Торчин, там є детальний покроковий рецепт, де випікають оладки з кабачків https://www.torchyn.ua/kids-recipe-with-ketchup/%D0%BEladky-z-kabachkiv у духовці на пергаменті при помірній температурі. Запікання замість смаження на олії робить їх повітряними та корисними для малечі.
Подавати їх найкраще зі спеціальним натуральним дитячим кетчупом без крохмалю, який містить менше солі, тоді дитина з'їсть усе до останньої крихти.