Автор Тема: Порадьте насос для глибокого колодязя  (Прочитано 49 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
У кого є досвід, підкажіть — маємо старий глибокий колодязь на дачі, але вода з нього вже років п’ять не качалась. Хочу відновити систему й поставити нормальний насос. Тільки от не розумію, який саме треба для глибини десь метрів 20. Насос потрібен надійний, щоб і на хату вистачало, і на полив, і не шумів як трактор. Де краще брати і яку модель розглядати?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Порадьте насос для глибокого колодязя
« Ответ #1 : Май 15, 2025, 07:43:03 pm »
У кого є досвід, підкажіть — маємо старий глибокий колодязь на дачі, але вода з нього вже років п’ять не качалась. Хочу відновити систему й поставити нормальний насос. Тільки от не розумію, який саме треба для глибини десь метрів 20. Насос потрібен надійний, щоб і на хату вистачало, і на полив, і не шумів як трактор. Де краще брати і яку модель розглядати?

У мене аналогічна ситуація була минулого сезону — також потрібно було качати воду з глибокого колодязя. Спочатку думав брати щось універсальне, але потім розібрався, що треба саме насос великої глибини, і бажано відцентровий. Консультувався у магазин сантехніки Аквавін — хлопці підказали все по діаметру труби, потужності, кабелю і захисту. В результаті вирішив купити глибинний насос Aquatica, модель з нержавійки — качає з 30 метрів, тиск тримає стабільно, ідеально підходить як насос для колодязя. Працює вже другий сезон — без глюків, не перегрівається, не забивається. Раджу брати одразу щось перевірене, а не найдешевше, бо з економії тільки більше мороки буде.