Автор Тема: Скільки у вас виходило розмитнення, коли рахували через онлайн-калькулятор?  (Прочитано 19 раз)

Онлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Хтось недавно розмитнював авто і рахував через онлайн-калькулятор? Я хочу зрозуміти, наскільки реально збігається цифра з тим, що виходить на митниці, бо чув, що часто митники ставлять оцінку вищу, ніж у договорі купівлі. Мій приклад, авто 2015 року з двигуном 1.6, і калькулятор видав приблизно 2800 €, але не знаю, наскільки це близько до реальної суми, бо боюся переплатити значно більше, особливо з ПДВ і акцизом.

Онлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Я сам нещодавно розмитнював подібний автомобіль і можу сказати, що калькулятор дає орієнтир, але реальні цифри трохи відрізняються. У мене, наприклад, виходило трохи більше, ніж онлайн-прогноз, плюс враховуйте, що курс валют і рік випуску авто впливають на суму. Особисто я був здивований, що різниця вийшла десь 10–15%, але це не критично, просто потрібно бути готовим, що точна сума може змінюватися.

Онлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
А як щодо точності калькулятора? Може хтось знає, куди краще звертатися або на який ресурс орієнтуватися, щоб цифри були максимально реалістичні? Мене цікавить, чи є сенс робити кілька розрахунків через різні калькулятори, наприклад, щоб включити всі платежі мито, акциз, ПДВ та збір до Пенсійного фонду, чи реально один калькулятор з усім цим дає нормальний результат?

Онлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
У моєму досвіді, якщо хочете максимально точний результат, я завжди використовував митний калькулятор авто https://mitridat-container-transport.com.ua/mytnyui-calculator/ тому, що він дозволяє врахувати об’єм двигуна, вік авто та всі основні платежі, включно з ПДВ і митом.
Я рахував через нього і суми виходили дуже близькі до того, що на митниці фактично платив. Є нюанси з курсом валют, але якщо вказати все правильно, цифра відображає реальну картину.
Мені це допомогло планувати бюджет і уникнути неприємних сюрпризів при розмитненні, особливо коли авто старше 5 років, акциз сильно впливає на суму, тому калькулятор реально економить час і нерви.