Автор Тема: Вакуумний аспіраційний аборт  (Прочитано 12 раз)

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Вакуумний аспіраційний аборт
« : Ноябрь 17, 2025, 09:22:31 am »
Потрібна конкретна інформація саме по вакуумному аспіраційному аборту, не медикаментозному. Термін зараз маленький, але боюся тягнути, щоб не вилетіти за межі, коли вже не роблять. Хочу розуміти, як це відбувається по факту, який наркоз дають, скільки часу займає вся історія разом з підготовкою і скільки днів потім вибиває з колії. Напишіть, будь ласка, де робили, як пройшло і на що варто звернути увагу при виборі клініки.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Вакуумний аспіраційний аборт
« Ответ #1 : Ноябрь 17, 2025, 09:23:41 am »
Робила вакуум в приватній клініці і з технічної точки зору це все досить швидко, але підготовка важлива. Спочатку огляд, УЗД, аналізи крові, коагулограма, інфекції, без цього ніхто не брався. Лікар чітко окреслила термін, коли метод ще можливий, пояснила ризики і що все робиться в умовах денного стаціонару. Мені робили короткий внутрішньовенний наркоз, заснула і прокинулась вже на каталці, сама маніпуляція тривала хвилин десять. Після цього приблизно годину лежала під наглядом, перевіряли тиск і загальний стан, зробили контрольне УЗД і відпустили додому з призначеннями та номером для звязку.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Ноябрь 17, 2025, 09:24:32 am »
У мене досвід з державною лікарнею, теж вакуумний, можу додати ще одну картинку. Записувалась через реєстратуру, потім консультація, УЗД, аналізи, окремо розмова про те, що цей метод тільки на ранніх термінах і що чим раніше прийдеш, тим менше ризиків. Анестезію обговорювали на місці, мені запропонували короткочасний наркоз, але перед тим анестезіолог зібрав анамнез, алергії, проблеми з серцем. В операційній все виглядало як стандартна мала операція, одноразові інструменти, вакуумний апарат, після маніпуляції трохи тягнуло низ живота, але терпимо, дали знеболювальне. У коридорі ще деякий час посиділа під наглядом, потім додому з листком рекомендацій і обовязковим контролем через тиждень.

Онлайн купец

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Ноябрь 17, 2025, 09:25:18 am »
У мене досвід з державною лікарнею, теж вакуумний, можу додати ще одну картинку. Записувалась через реєстратуру, потім консультація, УЗД, аналізи, окремо розмова про те, що цей метод тільки на ранніх термінах і що чим раніше прийдеш, тим менше ризиків. Анестезію обговорювали на місці, мені запропонували короткочасний наркоз, але перед тим анестезіолог зібрав анамнез, алергії, проблеми з серцем. В операційній все виглядало як стандартна мала операція, одноразові інструменти, вакуумний апарат, після маніпуляції трохи тягнуло низ живота, але терпимо, дали знеболювальне. У коридорі ще деякий час посиділа під наглядом, потім додому з листком рекомендацій і обовязковим контролем через тиждень.

У мене було так, що медикаментозний вже не підходив по термінах, тому довелося розбиратися саме з вакуумним аспіраційним абортом і чесно кажучи я спочатку взагалі не розуміла, чим він відрізняється від звичайного вишкребання. Найбільше допомогло те, що я спокійно прочитала нормальне пояснення, де розписали, що це мале хірургічне втручання з використанням вакууму, до якого терміну його реально роблять, які аналізи зазвичай призначають, які є протипоказання і як виглядає відновлення.
Я заходила на огляд про вакуумний аборт тут https://uamedtours.com.ua/directions/vakuumnii-abort-mini-abort і вже з цією базою пішла обирати клініку і лікаря.
Раджу зробити подібно, спочатку звертайтеся на сайт, спокійно перечитайте інформацію, випишіть собі питання про наркоз, терміни, ризики і контрольні УЗД, а потім дзвоніть в кілька закладів і дивіться, хто відповідає по суті, не замовчує можливі ускладнення і дає чіткий план дій. Це реально допомагає не погоджуватися на дивні варіанти і почуватися більш зібраною в цій неприємній, але керованій ситуації.