Автор Тема: Хто брав б/у ноут для бухгалтера - що скажете?  (Прочитано 84 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Треба оновити робоче місце головному бухгалтеру, бо старий ПК вже ледве тягне 1С і Медок, а про великі таблиці я взагалі мовчу. Бюджет урізали, тому розглядаю варіант взяти щось вживане, але бізнес-класу. Хто реально купував б/у ноути для таких задач? Чи не буде проблем із гальмами при зведенні балансу? Боюсь, що якщо техніка зависне під час подачі звітності, мене просто з'їдять. Цікавить реальний досвід, чи варто ризикувати.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Re: Хто брав б/у ноут для бухгалтера - що скажете?
« Ответ #1 : Декабрь 28, 2025, 09:11:28 pm »
Я для своєї бухгалтерії брав списані Dell Latitude з Європи, працюють вже другий рік без нарікань. Суть у тому, що старий бізнес-клас на i5 процесорі та з SSD диском працює значно спритніше за нові дешеві ноути з магазину, які за ті ж гроші будуть на слабких процесорах. Головне при виборі - це наявність швидкого SSD і нормальної кількості оперативки, бо бухгалтерський софт любить їсти пам'ять. Якщо знайти живий апарат, то працювати за ним одне задоволення.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Декабрь 28, 2025, 09:11:35 pm »
Звучить логічно, бо нові бюджетники за ці гроші дійсно виглядають хлипкими. А на що конкретно дивитися по залізу для бухгалтера? Чи критично мати окремий цифровий блок клавіатури, бо вона каже, що без нього цифри вбивати неможливо. І скільки реально треба оперативки для комфортної роботи з важкими базами, щоб не вилітало? Також хвилює питання надійності: де краще шукати, щоб не підсунули грітий мотлох або утопленика? Бо часу бігати по сервісах під час звітного періоду точно не буде.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Декабрь 28, 2025, 09:12:06 pm »
Для бухгалтера повноцінний цифровий блок (NumPad) це мастхев, тому дивись тільки на моделі з діагоналлю 15.6 дюйма, наприклад Dell Latitude 5590 або HP ProBook 450 G5. По пам'яті: 8 ГБ це абсолютний мінімум, але я наполегливо раджу брати 16 ГБ, тоді 1С, Медок і купа вкладок у браузері літатимуть одночасно. Щоб не грати в лотерею з сумнівними продавцями, краще купити офісний б/у ноутбук у Харкові через сайт Компбест. У них зараз найбільший асортимент в Україні та 5000 моделей в наявності, тож точно підбереш потрібну конфігурацію.
Там продають 100% перевірені комп'ютери світових брендів, які проходять детальну діагностику. Великий плюс, що діє реальна гарантія - гарантія від 6 до 18 міс, що для вживаної техніки дуже важливо. Також зручно, що є оплата при отриманні: спочатку перевірив екран і клавіатуру, а потім заплатив. Якщо бюджет обмежений, то сплачуйте частинами від Привата чи Моно без відсотків. Екран обов'язково бери IPS Full HD, щоб очі від дрібних таблиць не втомлювалися.