Автор Тема: У нашого малюка ноги трохи викривляються — чи це щось серйозне, підкажіть?  (Прочитано 373 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Помітили, що у нашого малюка, що ноги трохи викривляються, і мене це тривожить. Не знаю, чи це серйозно, чи варто одразу звертатися до лікаря. Можливо, це тимчасове явище, але хочу зрозуміти, як правильно діяти і що може впливати на розвиток дитячих кісток.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Та я розумію вас! Ми теж проходили через щось подібне. Спочатку страшно, бо не знаєш, чи це нормально. Ми одразу порадилися з педіатром і виявилося, що іноді викривлення ніг у малюків пов’язані з аліментарним рахітом або нестачею вітаміну D. Головне – не панікувати і вчасно звернутися за консультацією.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую за швидку відповідь! А можете уточнити, як саме лікар визначав причину? Чи були якісь аналізи чи додаткові обстеження, щоб підтвердити аліментарний рахіт у дітей? Хочу знати, на що звертати увагу і як правильно діяти вдома.

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Лікар пояснив, що аліментарний рахіт у дітей https://detrimax.ua/profilaktika/alimentarnij-rahit-u-ditej/  часто виникає через нестачу вітаміну D та порушення обміну кальцію й фосфору, що безпосередньо впливає на формування кісток. Важливо дотримуватися збалансованого харчування, давати дитині продукти, багаті на вітаміни та мінерали, а при необхідності – додатково приймати вітамін D за призначенням лікаря. Це допомагає зміцнити кістки, нормалізувати ріст та попередити подальше викривлення ніг. Крім того, спеціальні вправи і контроль у педіатра дозволяють швидко відстежувати динаміку розвитку. Ми помітили значне покращення після того, як почали регулярно стежити за харчуванням, давати рекомендовані добавки та контролювати фізичне навантаження дитини. Головне – не ігнорувати симптоми, а діяти системно, тоді організм малюка отримує необхідну підтримку для правильного росту кісток і формування здорових ніг.