Автор Тема: Мій кіт не ходив до туалету вже 2 дні — хто стикався з цим і що робили?  (Прочитано 419 раз)

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Доброго дня. Мій кіт вже два дні не ходить до туалету, і я почала переживати. Він поводиться трохи апатично, іноді нявкає частіше, ніж зазвичай. Чи це може бути тимчасовою проблемою, чи варто одразу звертатися до ветеринара? Може, хтось стикався з подібним і знає, що робити?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Ой, я розумію ваш страх! У нас було схоже з котом, і спочатку теж не знали, що робити. Лікар пояснив, що затримка з туалетом може бути серйозним сигналом і навіть призвести до ускладнень. Важливо одразу стежити за станом тварини, її апетитом і активністю, щоб зрозуміти, чи це лише дрібний запор, чи щось серйозніше.

Оффлайн laran9

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Дякую за поради, це трохи заспокоює. А можете уточнити, як саме ви діяли? Чи давали спеціальну їжу або добавки, чи відразу зверталися до ветеринара? І як довго тривала проблема у вашого кота?

Оффлайн Roomka

• Hero Member
  • gazon.ua
    • Просмотр профиля
Лікар пояснив нам, що запор у котів: причини та що робити https://www.purina.ua/articles/cats/health/digestion/cat-constipation  дуже важливо відстежувати, бо це може бути через харчування, недостатню кількість води, стрес або навіть хронічні проблеми зі здоров’ям. Ми спочатку змінили раціон на більш збалансований і давали коту спеціальні корми для полегшення травлення. Також важливо стежити за активністю, забезпечити достатньо води і регулярно перевіряти стан у ветеринара. Через кілька днів ми помітили, що кіт почав ходити до туалету частіше і його самопочуття покращилося. Головне — не ігнорувати перші симптоми, бо навіть невеликий запор може призвести до серйозних ускладнень, якщо його не лікувати вчасно.