Зовсім нещодавно я відкрив для себе таку цікаву сферу, як фітодизайн
https://floren.com.ua/ua/phytodesign/ і чесно кажучи, навіть не підозрював, наскільки сильно він може змінити простір навколо. Раніше я ставився до кімнатних рослин досить байдуже – максимум ставив десь у кутку фікус чи кілька вазонів з квітами, але все це виглядало хаотично та не мало особливого ефекту. Коли ж я натрапив на спеціалізований сайт, де докладно розповідається про фітодизайн, його принципи та приклади, то зрозумів, що це справжнє мистецтво, а не просто декор. Виявляється, рослини можна розташовувати так, щоб вони не лише прикрашали приміщення, а й створювали певну атмосферу: підкреслювали стиль інтер’єру, гармонізували простір, а ще позитивно впливали на настрій та самопочуття. Особливо мене вразила ідея «зелених стін» – живі панно виглядають надзвичайно сучасно й екологічно. Я навіть почав замислюватися, щоб зробити щось подібне у власному офісі, бо атмосфера там, чесно кажучи, досить суха і стандартна. Переглянувши приклади реалізованих проєктів, я зрозумів, що фітодизайн може стати не лише прикрасою, а й конкурентною перевагою для бізнесу, адже клієнти одразу відчувають затишок і турботу про деталі. Якщо комусь цікаво глибше зануритися у тему та знайти натхнення, рекомендую подивитися матеріали на сайті студії фітодизпайну Флорен – там багато корисної інформації і прикладів, які допоможуть зрозуміти, наскільки багатогранним може бути фітодизайн.